Als je gaat trouwen komt er veel op je af. Naast dat het natuurlijk erg leuk is om je bruiloft te plannen kan het ook een aantal stressvolle momenten opleveren. Er zijn namelijk veel dingen waaraan je moet denken en die moet regelen. Het is belangrijk om dit op tijd te doen zodat je zorgeloos kunt genieten van de mooiste dag in je leven. We zetten de belangrijkste  dingen die je moet regelen voor je op een rij.

Trouwdatum kiezen

Een van de eerste dingen die moet regelen is het kiezen van jullie trouwdatum. Hoe eerder de trouwdatum is vastgelegd hoe meer tijd je hebt voor een goede voorbereiding. De beste maanden om te trouwen zijn van mei tot oktober. Houd er rekening dat het tijdens deze maanden erg druk is. Soms moet je al een jaar van te voren een datum vastleggen. Ook de dag die je kiest om te trouwen is belangrijk. De meest populaire dagen om te trouwen zijn vrijdag en zaterdag. Daarnaast is in het weekend trouwen duurder dan doordeweeks. Trouw je doordeweeks, dan is de kans ook groter dan mensen eerder naar huis gaan. 

Trouwlocatie zoeken

Een trouwlocatie is een van de elementen die de sfeer van je trouwerij bepalen. Zoek de trouwlocatie dus zorgvuldig uit. Het is belangrijk om van te voren de sfeer te proeven. Bezoek dus een aantal trouwlocaties van te voren. Kijk waar je je het meest op je gemak voelt. Regel je trouwlocatie zo vroeg mogelijk nadat je de datum hebt vastgelegd. Zo voorkom je dat de trouwlocatie al gereserveerd is op de dag van je trouwerij.  

Het diner

Een van de grootste nachtmerries op een trouwerij is dat er te weinig eten is voor de gasten. Zorg dus daarom dat er altijd genoeg te eten en te drinken is voor de gasten. Om sfeer te creëren tijdens het diner is decoratie erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan dinerkaarsen op tafel. Kies dinerkaarsen in een kleur die past bij de rest van de decoratie. Om goedkoop aan veel dinerkaarsen te komen kun je kijken naar groothandel kaarsen. Daar kun je een grote hoeveelheid tegen een lagere prijs bestellen. 

Uiterlijke verzorging

Iedereen wil er natuurlijk super mooi uit zien op een bruiloft. Het is belangrijk om tijdig van te voren een kapper te regelen, die het haar en make-up van de bruid verzorgd.