Ben je zwanger of juist net vader of moeder geworden? Van harte gefeliciteerd! Een prachtige gebeurtenis in je leven die je nooit zal vergeten. Wil jij wanneer je baby pas geboren is deze periode vastleggen op beeld? Dat is een goed idee! Het is namelijk een periode die snel voorbij zal gaan, baby’s groeien namelijk als kool. Vraag je je af wat newborn fotografie precies is en wat er tijdens een newborn shoot zoal zal gebeuren? We vertellen je graag meer:

Wat is newborn fotografie precies?

Newborn fotografie is een speciale tak van fotografie die zich richt op het vastleggen van de korte momenten uit het leven van pasgeboren baby's. De fotografie van pasgeboren baby's is een unieke, emotionele ervaring omdat het je de kans geeft om de eerste momenten met je kindje in beeld vast te leggen. De fotografie omvat rustige, slaapfoto's, gezinsfoto's en meer.

De foto's worden meestal gemaakt tijdens de eerste paar weken na de geboorte, wanneer de baby's nog klein en kwetsbaar zijn. De foto's zijn bedoeld om deze kostbare momenten voor altijd te bewaren.

Wanneer een newborn fotoshoot plannen?

Het is het beste om de newborn fotoshoot binnen de eerste 14 dagen na de geboorte te plannen. Deze periode is ideaal omdat baby’s dan nog in een diepe slaap zijn en makkelijk in verschillende poses te plaatsen zijn. Hierdoor zullen de meest mooie beelden van jouw kleintje ontstaan.

Waar moet ik rekening mee houden tijdens een newborn fotoshoot?

– Zorg voor een comfortabele omgeving voor de pasgeborene, met een warmtebron en zachte materialen. Veel newborn fotografen houden hier rekening mee, informeer daarom altijd of de fotograaf voor deze dingen zorgt.

– Breng geduld mee. Pasgeboren baby's hebben vaak veel honger en slaap, dus verwacht dat je veel tijd kwijt bent aan het voeden en in slaap houden van je baby. Wees niet bang, een goede fotograaf zoals Mandy Eising, houdt hier rekening mee. Het is altijd goed om een goed gevulde luiertas mee te nemen als de shoot op locatie op. Is het bij jullie thuis? Zorg dan dat je alles binnen handbereik is zodat je ongestoord een luier kunt verschonen of de baby kunt voeden.

– Veel fotografen zullen voor verschillende materialen zorgen zoals lakens, manden en doeken. Heb je zelf items die je gebruiken wilt? Geef dit dan aan zodat er verschillende shots gemaakt kunnen worden met de items die jij graag gebruiken wilt.

Newborn fotoshoot boeken

Een newborn fotoshoot boeken doe je om de prachtige eerste dagen van je kleintje vast te leggen. Natuurlijk zal de fotograaf in kwestie jullie ook als gezin vastleggen. Daarom doe je er goed aan om jullie kleding op elkaar af te stemmen.

Een newborn fotoshoot boeken doe je voordat de kleine geboren is. Fotografen hebben namelijk vaak een drukke planning en het zou zonde zijn dat er geen ruimte voor jullie is. Wanneer je een newborn fotoshoot boekt zal de fotograaf hier rekening mee houden in de planning en met jullie na de geboorte en datum en tijd afspreken. Tip: om het plaatje compleet te maken is een zwangerschap fotoshoot ook ontzettend mooi om te doen.